زمان سمپاشی و کود دهی مناسب مرکبات
سمپاشی درختان برای اهداف گوناگونی صورت می پذیرد. مثلا برای جلوگیری از حمله آفات در یک باغ کوچک خانگی یا آفت کشی درختان میوه در بازار اقدام به این کار می نمایند. البته سمپاشی برای پیشگیری از انتشار بیماری نیز در باغ های مختلف جزء بهترین گزینه ها به شمار می آید. قیمت سمپاشی درختان به عوامل مختلفی از قبیل مساحت محل مورد نظر، نوع سم، زمان سمپاشی، هزینه بازدید، میزان آفات و نوع درخت بستگی دارد. یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت نهایی، نوع سم است. برای مثال استفاده از یک سم مرغوب و باکیفیت هزینه بیشتری را به دنبال خواهد داشت. اگر می خواهید به صورت رایگان از قیمت سمپاشی درختان آگاهی یابید، بهتر است با ما تماس بگیرید تا پشتیبانان به سرعت پاسخگوی شما باشند.
زمان سمپاشی مرکبات
زمان سمپاشی مرکبات از خرداد آغاز می شود که با در نظر گرفتن لوکیشن باغ می تواند تا مهر ماه نیز ادامه پیدا کند. پژوهش ها نشان داده اند که خوب است هر 15 روز یکبار سمپاشی انجام شود که این موضوع به نوع سم مصرفی و کیفیت آن نیز بستگی دارد.
بهترین زمان سمپاشی مرکبات
این موضوع با فصل و در حقیقت دمای هوا ارتباط مستقیم دارد به این معنا که باید توجه کرد سمپاشی با چه هدفی انجام می شود. برای مثال اگر سم حشره کش است و در تابستان در حال سمپاشی هستید توجه کنید که دمای هوا حدود 15 تا 28 درجه سانتی گراد باشد مناسب است. پس باید توجه کنید که در شهر یا روستای شما چه زمانی این درجه هوا وجود دارد که به صورت میانگین می توان گفت بیشتر مصادف می شود با زمان عصر.
برخی معتقد هستند که با یک بار سمپاشی مرکبات می توان از شر حشرات و آفات گوناگون راحت شد اما این موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد برای مثال برخی حشرات و کرم ها نیاز دارند که 2 هفته یکبار سمپاشی شوند تا کاملا از بین بروند اما در برخی مناطی چونین مشکلی وجود ندارد و با یک یا دوبار سمپاشی در بهار می توانید محصول خوبی داشته باشید. سمپاشی بهار به این دلیل حائز اهمیت است که درختان مرکبات در این زمان دچار شپشک می شوند و اگر به آنها اهمیت داده نشود می توانند تنه درخت را دچار مشکلات اساسی کنند.
سمپاشی کشاورزی با مشاوره رایگان
سمپاشی زمستانه مرکبات
برخی باغداران عزیز با تصور این که در بهار می توانند درختان سرزنده تر و در نهایت میوه های بهتری داشته باشند در زمستان اقدام به سمپاشی می کنند اما باید بگوییم که این کار اشتباه است زیرا ممکن است هنوز سرمای زمستان وجود داشته باشد و خطر آن درختان را تهدید کند و شما اجازه استراحت به گیاه را ندهید؛ همچنین هیچ شکی وجود ندارد که کسانی که از سم کلرپیریفوس یا سایر سموم فسفوری استفاده می کنند بهار بهترین زمان سمپاشی خواهد بود.
در استان های متعددی در ایران کاشت مرکبات رواج دارد و هر سال یکی از سوالات متداولی که از ما در شرکت سم گستر افق می شود این است که سمپاشی مرکبات در مازندران باید چطور و در چه زمانی انجام شود؟ در اینجا به صورت تخصصی این موضوع را بررسی می کنیم.
ضرورت سمپاشی مرکبات
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مرکباتی پرورش داده باشید و تمام تلاش خود را برای رشد آن به کار گرفته باشید اما در نهایت از میوه آنگونه که باید و شاید رضایت ندارید یا سایز آنها کوچک است یا کیفیت خوبی ندارد و خستگی زمانی که برای ان صرف کرده اید همچنان باقی می ماند و شاید ناامید باشید. می دانیم که شما به عنوان باغدار تجربه خوبی در رابطه با پروش این مرکبات دارید اما جسارت می کنیم و می گوییم که از دید ما نرسیدن میوه شما به کیفیت مورد نظر می تواند دو دلیل اصلی داشته باشد که عبارت اند از گیاهانی که در اطراف درختان شما وجود دارند یا حشرات و باکتری ها و موجودات مضر که جایی از رشد گیاه را مختل کرده اند بنابراین نمی توان از هیچگونه سمی استفاده نکرد و انتظار میوه هایی عالی را در نهایت داشت. موارد دیگری مانند آب و هوا و... نیز دخیل هستند اما اغلب از این دو عامل مهم چشم پوشی می گردد.
بهترین زمان سمپاشی مرکبات در مازندران
باید هر سال یک بار به صورت کامل در فصل بهار درختان مرکبات سمپاشی شوند. همیشه آفت های محصولات کشاورزی وجود دارند اما سمپاشی در این فصل سبب کنترل شپشک های نباتی و قرمز می شود و در نهایت از دچار شدن گیاه به بیماری هایی نظیر فوماژین که در بیان عامیانه به آن دوده گفته می شود در امان خواهد ماند. در باغات مرکبات به ویژه باغ های مازندران از روغن ولک به همراه کنه کش استفاده می شود که باغداران آن را پمپاش می کنند اما کار درست این است که از بالا به پایین سمپاشی انجام شود.
برخی افراد ناشیانه در زمستان و به خصوص اواخر این فصل سمپاشی انجام می دهند تا در نهایت تا بهار جوانه ها سمی نباشند، این کار اشتباه است و باید در انتخاب دوره پیش بهاره درست تصمیم بگیرید. بر اساس جایی که در آن زندگی می کنید مطمئن شوید که خطر سرمای خیلی شدید زمستان از بین رفته و سپس برای سمپاشی اقدام کنید. این موضوع درباره بسیاری از موارد سمپاشی کشاورزی صدق می کند. اگر زمان اشتباهی را انتخاب کنید مانع رشد جوانه می شوید بنابراین بعد از سرما و قبل از جوانه زدن گیاه بهترین وقت سمپاشی مرکبات است.
از یاد نبرید که روغن پاشی باید با قارچ کش ها دست کم 2 هفته فاصله داشته باشد و به هیچ وجه نباید این سموم را در یک روز استفاده کنید. برخی توصیه می کنند که از حشره کش ها نیز استفاده کنید اما سمپاشی پیش بهاره بدترین وقت برای استفاده از حشره کش های فسفره بهخصوص کلرپیریفوس میباشد و امکان دارد با این کار گیاه را از بین ببرید.
چرا اواخر زمستان بهترین زمان سمپاشی است؟
چند دلیل عمده برای انتخاب اواخر زمستان برای سمپاشی وجود دارد که عبارت اند از:
سم کمتری استفاده می شود و سمپاشی اقتصادی تر است.
درخت میوه ندارد و سم وارد میوه ها نمی شود.
سم به طور مستقیم به تنه و شاخه ها می رسد.
درخت برگ ندارد و به خوبی می توان همه بخش های آن را سمپاشی کرد.
در این زمان تخم حشرات در زیر و روی پوست درختان هستند و سمپاشی اثربخش خواهد بود.
پاشش سم آسان و بی دردسرتر است.
سم به شکوفه ها آسیب نمی زند.
سم سریع تبخیر نمی شود.
بهترین ساعت سمپاشی درختان در طول روز
حالا این سوال پیش می آید که در چه زمانی از روز اقدام به سمپاشی کنیم؟ این موضوع بستگی به فصل دارد در سمپاشی های تابستانه که بیشتر حشره کشی هستند صبح یا عصر بهترین وقت هستند. نباید زمانی که دمای هوا زیاد است سمپاشی کنید و منظور از دمای زیاد بیش از 28 درجه سانتیگراد است زیرا سموم در دمای 15 تا 28 بهترین اثر را دارند. بنابراین به موقعیت جغرافیایی خود توجه کنید و با در نظر گرفتن دما زمان خوب برای سمپاشی را مشخص کنید.
تجربه نشان داده که در ایران بهترین زمان روز برای سمپاشی های تابستانه ساعت 9:00 الی 10:00 صبح میباشد و در هنگام عصر 18:00 تا 19:00 زمان خوبی است. لطفا برای انتخاب بهترین زمان با شماره های مندرج در وب سایت سم گستر افق تماس بگیرید زیرا بعضی از نوع سموم باید پیش از طلوع خورشید روی گیاه قرار بگیرند.
اصول سمپاشی درختان
سم حشره کش را چه زمانی به درخت مرکبات بزنیم؟
سموم حشره کش را می توان زمان هایی که دمای هوا بین 30 تا 15 درجه سانتیگراد زد استفاده کرد و بیشترین بهره وری را داشت. این قانون درباره کود نیز صادق است. همه تلاش ما این است که سموم بالاترین جذب را داشته باشند تا شاهد افزایش بازدهی باشیم. سمپاشی هایی که به سم گستر افق سپرده می شود طوری انجام می شوند که رطوبت سم به خودی خود سبب رویش قارچ ها نشود.
باد مانع سمپاشی مرکبات می شود؟
به صورت یک اصل کلی باید زمانی سمپاشی انجام بدهید که دما، زمان شکوفایی گیاه و موانع طبیعی در بهترین حالت خود باشند. در رابطه با باید باید بگویم که اگر قدرت باد 3 تا 15 کیلومتر در ساعت بود سمپاشی ممکن است اما بیش از 15 کیلومتر در ساعت را پیشنهاد نمی کنیم چون لازم است که سم خوب روی درخت بنشیند البته راه هایی برای حل این مشکل وجود دارد که می توانید با شماره 09126785059 تماس گرفته و از مشاوره تخصصی و رایگان ما بهره مند شوید.
عواقب انتخاب زمان سمپاشی اشتباه مرکبات
سمومی که در بالا اشاره کردم دارای مواد ساخته شده از نفت هستند و انتخاب زمان نادرست برای استفاده از آن باعث حاشیه سوزی و رشد ناکافی برگ و در آخر شکوفه ها خواهد شد. پس شرایط آب و هوایی را در انتخاب خود لحظار کرده و با برانداز کردن چگونگی وضعیت گیاه، بهترین زمان سمپاشی را برگزینید.
تصور عموم بر این است که سمپاشی شیمیایی برای انسان و گیاه آسیب زاست این موضوع را بهتر است تخصصی بررسی کنیم و از کلی گویی بپرهیزیم. واقعیت این است که میوه های ارگانیک بهتر از میوه هایی هستند که سمپاشی شیمیایی روی آنها انجام شده، اما از کیفیت میوه های سمپاشی شده برخوردار نیستند و درست آن است که سم به میزان درستی استفاده شود و هیچگاه نباید سمپاشی بی رویه انجام شود. یکی از افتخارات شرکت سم گستر افق این است که از سموم بسیار باکیفیتی استفاده می کنیم که به انسان هیچ آسیبی وارد نمی کنند به شرطی که به اندازه و اصولی سمپاشی انجام گیرد.
در ایران بیش از 50 سال است که از سمپاشی شیمیایی استفاده می شود اما خوشبختانه امروزه با استفاده از تکنولوژی در تولید سموم دسترسی به سموم باکیفیت ممکن شده است بنابراین بهتر است برای سلامت محصول و خود و هموطنان از سموم خوب استفاده شود.
نباید نادیده گرفت که استفاده بی رویه از سم ها به محیط زیست نیز آسیب وارد می کند.
بهترین زمان برای سمپاشی درخت گیلاس
علاوه بر آفت های رایجی که معمولا درختان میوه دارند، یک نوع آفت خاص نیز به نام مگس گیلاس وجود دارد که مخصوص درخت گیلاس است. این آفت در برخی مواقع باعث می شود که درصد زیادی از محصولات از بین بروند. با توجه به اینکه مگس گیلاس به داخل میوه نفوذ نموده و در اطراف هسته تخم می گذارد، لذا دقت در زمان سمپاشی این درخت کمک شایانی می کند که خسارت زیادی نبینید. در واقع در اسفند ماه که انتهای فصل زمستان است، همچنین در اواسط بهار قبل از تخم ریزی این آفت و یا هنگام رنگ انداختن میوه، بهترین زمان سمپاشی می باشد. البته ناگفته نماند که باید از سموم با کیفیت به روش مناسب برای این منظور استفاده شود. در این خصوص توصیه می کنیم که حتما با متخصصان سمپاشی تماس حاصل نمایید تا راهنمایی ها و اطلاعات لازم را به شما ارائه دهند.
زمان مناسب برای سمپاشی درخت گردو
در حالت کلی زمان مناسب برای سمپاشی درخت گردو، زمانی است که درختان در شرایط آب و هوایی مساعد قرار داشته باشند. یعنی در زمان هایی که باران شدید است یا باد تندی می وزد، نباید اقدام به سمپاشی نمود. به صورت دقیق می توان زمان سمپاشی را در فصل زمستان قبل از جوانه زدن درخت و بعد از سرمای شدید دانست.
لازم به ذکر است که سمپاشی درختان در این زمان باعث می شود که دیگر در فصل بهار و تابستان نیاز به سمپاشی نباشد. از این رو بهتر است که قبل از اقدام به سمپاشی، حتما به اخبار هواشناسی توجه کنید تا زحمت شما به هدر نرود.
بهترین سم برای سمپاشی درختان میوه
همانطور که زمان سمپاشی درختان بسیار مهم تلقی می گردد، انتخاب بهترین سم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت برای درختان مختلف با کاربردهای خانگی، زراعی و غیره باید از سموم متفاوتی بهره گرفت، برای مثال در مصارف خانگی، آفت کش هایی با برچسب خانگی، بهترین گزینه به حساب می آیند.
یقینا یک باغبان با تجربه خیلی سریعتر نسبت به بقیه افراد متوجه وجود آفات می شود. بر این اساس، خیلی زود اقدام به تهیه بهترین سم می نماید و به آفت کشی می پردازد. کسانی که مهارت کافی را ندارند، حتما از خدمات کارشناسان فعال در این زمینه بهره مند شوند.
به طور کلی بهترین سم برای سمپاشی درختان میوه سمی است که شامل روغن ولک، سایپرمترین و قارچ کش ها باشد. در مواقعی نیز چند آفت کش را با یکدیگر مخلوط می کنند تا بهترین سم تهیه گردد. البته این مورد بستگی به وضعیت باغ مورد نظر دارد.
خدمات سمپاشی درختان
خدمات سمپاشی درختان از جمله درختان میوه عبارتند از:
- انجام سمپاشی در فصل های مختلف
- سمپاشی برای جلوگیری از آفات
- سمپاشی مرکبات
- سمپاشی درختان گردو، پسته و بادام
- سمپاشی انواع درختان مانند انگور، هلو، زردآلو، گوجه سبز و گیلاس
نکات مهم سمپاشی درختان میوه
کسانی که به باغبانی مشغول هستند، باید جهت بهبود کیفی و کمی محصولات خود نکات زیر را برای سمپاشی درختان رعایت نمایند:
● انجام سمپاشی درختان یک هفته پیش از جوانه زدن
● آبیاری درختان قبل از عملیات سمپاشی
● استفاده از عینک، دستکش و لباس مناسب برای امنیت بیشتر در هنگام سمپاشی
● بهره گیری از موتور سمپاشی جهت سمپاشی درختان میوه با انواع سم
● انجام سمپاشی به گونه ای که محلول از روی شاخه ها چکه نماید
● دقت لازم در سمپاشی تنه درخت و سایه انداز آن
● توجه زیاد به قسمت های داخلی درختان که منبع اصلی آلودگی هستند
● انجام سمپاشی در فصل زمستان بعد از هرس درختان
● عدم سمپاشی درختان میوه در دمای بالاتر از ۴۵ درجه و انجام آن در زمانی دیگر
مناسب ترین زمان برای کوددهی درختان میوه
همانطور که می دانید، درختان در هنگام شکوفه زدن نیاز بیشتری به مواد غذایی پیدا می کنند. در این زمان مواد مغذی به ریشه های درخت می رسد و درختان می توانند آن را جذب نمایند. کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، روی و مس از جمله عناصر کم مصرف درختان محسوب می شوند. ولی همین عناصر برای ریشه گیاه بسیار مهم هستند و بهترین زمان مصرف آنها در فصل زمستان است. بهتر است این مواد به صورت چالکود زیر قطره چکان ها به همراه کود حیوانی مورد استفاده قرار گیرند.
در این بخش از وبسایت سم گستر افق بهترین زمان سمپاشی درختان را بیان نمودیم. اکنون می خواهیم به ذکر مهمترین مزایای کودهای میکرو و حیوانی بپردازیم.
مزایای استفاده از کود میکرو
- کنترل پدیده سال آوری
- افزایش مقاومت درختان در برابر سرما
مزایای استفاده از کود حیوانی برای درختان
- بهبود ساختمان فیزیکی کود
- کمک به تنفس ریشه درختان
- کود حیوانی با کودهای دیگر به خوبی مخلوط شده و زیر قطره چکان ها و قسمت ریشه های درخت به صورت چالکود مدفون می شود. جالب است بدانید که قطره چکان ها دقیقا بر روی چالکود قرار گرفته اند تا کود به صورت مستقیم به ریشه های درخت برسد.
امیدواریم با ارائه ی این مقاله توانسته باشیم در نحوه و زمان سمپاشی مرکبات به شما عزیزان کمکی کرده باشیم.